Alla har ett allt.


Lisa, Jag, Titus, Jo-Jo
Vi sadlade och tränsade. Vi ledde ut hästarna ur stallet.
vi satt upp och skänklade igång hästarna.
Skrittade in i skogen. efter ett tag travade vi.
Men vi var alla på bushumör (hästarna, och vi två)
det blev galopp.
Vem var snabbast?
Länge gallopperade vi, i uppförsbackar, rakaslingor,
över stockar. Allt i enn så snabb gallopp. sen saktade vi av och såg våra hästar
genom svett. Vi fnissade ett tag, tills vi small av i gap skratt.
Shit, fan va vi vart busiga! Vi beslöt oss för att skritta resten av ridturen. Men det skulle ta en timma att rida tillbaka, och hästarna behövde vila. Vi kind of failade löftet med att skritta resten. Vi travade lungt i ca 5 minuter, då vi kom framm till en stor äng/hö åker. Lets rest!
and so we did. Vi hoppade av, slängde av sadlar, och våra hjälmar.
Vi lät hästarna beta av gräset (hö..) som växte där.
men inte för mycket. Vi litade ju på dem, så vi lät dem gå lite fritt.
Efter ca 10 minuter fick jag och min kompis foto ryck och skulle börja fota.
and so we did!:)
Vi turades om; en fotade, den andre red på ängen. (barbacka då ofc efter som sadlarna låg på en torr liten del av ängen!


Kommentarer
Postat av: Hoppbloggen

SV; Att bygga upp muskler på en tunn häst är helt klart lättare sagt än gjort. Det kräver tid, träning och rätt foder.



Ponnyn jag hade gick på korn och fibergi (finns tre olika energinivåer, vi började i botten och fodrade upp under tävlingsäsong). Vilket typ av foder du kan använda till din häst är svårt att säga. Fibergi fungerar till vissa, lusern till andra. Detta kan du lättast ta reda på genom att rådfråga en foderexpert. (Fibergi innehåller havre och kan verka lite starkt på känsliga hästar).



Hur du ska arbeta din häst är också det svårt att säga. Men lägg upp ett schema så att du hinner med olika typer av arbete under en vecka. (Ex: Måndag - övergångar och tempoväxlingar, Tisdag - dressyrträning, onsdag - intervallträning (högintensivt galoppjobb) torsdag - vila, fredag Lösgörander arbete på banan, lördag - Barbacka, Söndag tömkörning) Så du har ett schema att följa, vila hästen kanske 1-2 dagar i veckan beroende på vad som fungerar. Glöm inte bort att hästen behöver få vara häst och bara pysslas med också. Varierat arbete fungerar alltid bäst! Nästa vecka kanske ordningen är omvänd.



Vad menar du med går under tygeln? Menar du att hästen knäpper av och tippar in nosen? Då måste du jobba med uppresande tygeltag och framåtbjudningen. Lång låg är målet, jagr ed med gramantyglar vilket fungerade bra på S, men det kan också vara väldigt olämpligt om hästen inte kommer fram.



Ta hjälp av tränare och kunniga människor i din omgivning. Jag kan endast komma med rekomendationer av mina egna erfarenheter.



Lycka till och berätta gärna hur det går!

2011-04-26 @ 23:33:48
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0